pátek 1. dubna 2016

                           Úžasná a efektivní pampová tráva Cortaderia selloana
 
V naší nabídce naleznete tip na elegantní solitér, tohle je vysoká a nápadná jihoamerická pampová tráva Cortaderia Selloana. Tyto elegantní barevné trsy barevné traviny dokáží dát punc Vaší zahradě a nebo jen zakrýt nevzhledné či prázdné kouty Vaší zahrádky. Co je třeba vědět, aby i na vaší zahradě vesele rostla?
Nádherná okrasná travina a trvalka Cortaderia Selloana s oblibou se jí říká pampová tráva je výbornou možností pro všechny, kdo mají na zahradě nebo v její části sušší písčitou půdu a slunná místa. Jako nepřehlédnutelný solitér upoutá uprostřed prostorného trávníku, na pokraji terasy, na břehu zahradního rybníčku. Dá se ale využít jako přirozené rozdělení zahrady, zakrytí méně vzhledných koutů zahrady např. kompost a nebo k zastínění velmi slunečných částí zahrady zahrady. Květenství v bílé nebo růžové až fialové barvě se objevují v září a vydrží do října. Květy jsou vhodné i k řezu a na sušení jako dekorace do suchých vazeb ocení to určitě i výrobci různých dekorací jako jsou věnce atd..
Jak pěstovat pampovou trávu

Sazenice se vysazují na jaře v době kdy je jistota že rostlinky nepopálí mráz; pampové trávě je třeba na zahradě
vybrat chráněné stanoviště, kde bude při svém rústu dostatek místa. Nesmí se zasadit do přemokřené půdy, na místo, odkud neodtéká voda, jinak je potřeba vytvořit rostlině drenáž. Výhodný je proto mírný svah. V létě travinu pravidelně zaléváme a hnojíme. Na podzim okrasnou travinu už nezaléváme, před zimou je pampovou trávu vzhledem k náchylnosti k promrznutí  nutno ochránit před zimní vlhkostí. Stačí trsy svázat a obložit kořeny chvojím nebo třeba netkanou textilií - tedy propustným materiálem. Na jaře se pak asi 20 cm nad zemí odříznou staré suché stvoly. Lze ji také pěstovat ve větších nádobách a na zimu přenést do bezmrazých prostor, což je vhodné zvláště u pěstitelů v chladnějších a vlhčích oblastech.

Semena pampové trávy v několika barevných variantách naleznete na našem portálu webus.cz v sekci zahrada.

Žádné komentáře:

Okomentovat